Museer
Nordsjælland

.

Slagter Baagø

Baagø
Helsingør

Café Olai

Cafe Olai
Åbningstider:
Mandag til Fredag 10,30 - 22,00
Lørdag 10,00 - 23,00
Søndag 12,00 - 22,00

Sachi Sushi

Sachi Sushi
Helsingør

Bioethanol

BIOBURN
Køb billig bioethanol til din biopejs

Cafe Olai
Cafe Olai
Visit Helsingør Danmark

Hotel Booking

Lad dig inspirere og vælg de oplevelser der lige passer dig. Gå på opdagelse her på siden, Er der noget du savner, så kontakt os med forslag.


Søger du en rejseledsager? der er andre der også søger Din annonce er gratis og komunikation er fortrolig mellem dig og annoncør.

Har du en nyhed, en god historie eller et debatemne, så indtast din historie her.


Søger du en rejseledsager? der er andre der også søger Din annonce er gratis og komunikation er fortrolig mellem dig og annoncør.

Oplevelser, Events og Seværdigheder er mangfoldige i Nordsjælland. hvad kan vi friste med?


Har du, eller repræsenterer du en Seværdighed? - Så opret din Seværdighed her og bliv set af Mio. - Turister søger seværdigheder og aktiviteter her på siden.

Køb - salg - bytte markedspladsen. Her kan du finde alt mellem himmel og jord.


Har du noget du vil Sælge, Bytte eller forære væk? - Så find din kategori og indtast din GRATIS annonce her og bliv set af Mio. der søger her på siden.

Nordsjælland byder dig velkommen som turist og håber du vil få en god oplevelse der motiverer dig til at komme igen.


Are you tour guide ? Then enter your FREE ad and be seen by millions, many are seeking a tour guide at their destinations.

Vælg område  Slotte - Herregårde  Sol og Strand  Mad og Vin Kunst og Museer  Teater og eventsAktiv ferie

Museer Nordsjælland

 

Sletten havnLegetøjsmuseetOplev museer Kunst og kultur - Slotte og herregårde
i Kongernes Nordsjælland

Se også lokal museer og egns museer nedenfor

Se mange flere udstillinger og museer her

 

 

 

 

 

Louisiana Museum of modern Art.Louisiana Humlebæk

Louisiana Museum of Modern Art ligger i Nordsjælland med panoramaudsigt over Øresund. Museet omkranser skulpturparken mod havet, og samspillet mellem kunsten, naturen og museets arkitektur er enestående.

Louisiana er et internationalt museum med en betydelig samling af moderne kunst. Med sine over 3.000 værker er museets permanente samling blandt Skandinaviens største 


Nordsjællands Legetøjsmuseum

LegetøjsmuseetNordsjællands Legetøjsmuseum er et privat museum, som viser et bredt udsnit af legetøj børn har leget med gennem tiderne.

Målet er at den besøgende får en god oplevelse og måske vil kunne finde eksempler på legetøj, de selv har leget med.

I museumscafeen er der mulighed for at købe Te/Kaffe med brød, is m.m.
Desuden kan man se skiftende kunstneres arbejde.

Nationalhistoriske museum på Frederiksborg SlotFrederiksborg slot Hillerød

500 års danmarkshistorie
Siden dets oprettelse i 1878 har Det Nationalhistoriske Museum haft til huse på Frederiksborg Slot, Christian 4.s prægtige renæssanceslot fra begyndelsen af 1600-tallet. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, og drives fortsat i dag som en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

 

 

 


Danmarks tekniske museum, HelsingørDanmarks tekniske museum, Helsingør

Museet er stadig i opbygningsfasen, så udstillingerne ændrer sig løbende.

Udstillingerne omfatter emner som kraftmaskiner, transport, kommunikation, elektricitet, håndværk, redningshistorie, hverdagens teknik, patenter og meget mere.
Museet er virkelig et besøg værd !

 

 

 

Esrum Kloster og MøllegårdEsrum Kloster og Møllegård

Esrum Møllegårds historiske bygninger er i dag rammen om Center for Natur & Miljø, der laver moderne, praktisk natur- og miljøformidling. Den gamle vandmølle indeholder udstillinger om natur- og kulturhistorie. Et godt udgangspunkt for oplevelser i den smukke Nordsjællandske natur.

Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum (gratis onsdag.)

Dansk Jagt- og SkovbrugsmuseumPå Dansk Jagt- og Skovbrugsmuseum byder vi bl.a. på bueskydnings- og klatrekonkurrencer for både piger og drenge i alle aldre, sammen med et par stykker af Robin Hoods mænd.
 Der vil også blive stegt lækkert vildsvin, så duften vil sprede sig og få mundvandet til at løbe. Hvis du er heldig, kan du sikkert få lov at smage, men hvis du ikke passer på kan det være, at du får den hårde køkkentjans sammen med broder Tuck.

Folehavevej 15-17
2970 Hørsholm
Tlf. 45 86 05 72
www.jagtskov.dk

Hørsholm Egnsmuseum

Hørsholm EgnsmuseumMuseet har til huse i en bygning fra 1723, som ligger tæt ved den gamle slotshave og Hørsholm Kirke. Bygningen blev oprindeligt opført som bolig for godsforvalteren til det kongelige lystslot Hirchholm Slot. Slottet blev revet ned omkring 1810 men forskellige af slottets avlsbygninger er bevaret omkring pladsen ved Hørsholm Egnsmuseum.
Museet har en permanent udstilling, som omfatter genstande og billeder om Hirschholm Slot - kaldet ? Nordens Versailles?. Hirschholm blev bygget i 1700-tallet og blev regnet for et af de smukkeste slotte i Europa. Alligevel fik det en krank skæbne: I 1771 var slottet for sidste gang i brug som kongelig sommerresidens. Det var i Christian VII?s første tid som konge, hvor hoflægen Struensee havde taget magten og regerede landet hen over hovedet på den sindssyge konge. Slottet var rammen om flere af periodens skandaløse begivenheder; blandt andet fødte dronning Caroline Mathilde sit uægte barn med Struensee under opholdet på Hirschholm. Efter Struensees fald i 1772 ønskede kongehuset ikke længere at benytte Hirschholm, og i 1810 besluttede Frederik VI at rive den efterhånden faldefærdige og forsømte bygning ned.
Samlingerne rummer desuden lokalhistorisk materiale, som belyser Hørsholms by- og erhvervsudvikling.
Museet modtager efter aftale selskaber uden for almindelig åbningstid.

Sdr. Jagtvej 2
2970 Hørsholm
Tlf. 45 86 07 11
www.hoersholmmuseum.dk

Helsinge - Gilleleje Lokal Arkiv

Helsinge -Gilleleje Lokal ArkivHelsinge -Gilleleje Lokal Arkiv har til huse i Kulturhuset. Her er lokale arkivalier som dokumenter, billeder, kort og lydbånd fra virksomheder, foreninger, privatpersoner og kommune tilgængelige for publikum. Videre kan der søges i statslige kopiarkivalier og lokalhistoriske databaser. Arkivet har læsesal med kulturhistorisk bogsamling, læseapparat og computer.
Åbent onsdag kl.10 -18

Skolegade 43
3200 Helsinge
Tlf. 48 79 79 00
www.holbo.dk

Laugø Smedje

Helsinge Laugø SmedjeDer har i mere end halvanden end hundrede år været smedje i den nuværende bygning. Smedehvervet kan endda spores tilbage til 1600-tallet i byen.
Niels Mathiasen og siden sønnen Peter Martin Mathiasen drev smedjen frem til 1923, hvor at sidstnævnte solgte den til Jørgen Laurits Nielsen. Dengang omfattede ejendommen foruden smedjen en firlænget gård delvis i bindingsværk. Laurits Nielsen nedrev de tre udlænger, således at kun stuehuset stod tilbage sammen med smedjen. Samtidigt med nedrivningen blev smedjen bygget større og fik sit nuværende udseende.
Laurits Nielsen døde i 1980, hvorefter Helsinge kommune købte smedjen af enken. Værkstedet står uforandret, og i dag smedes der atter på udvalgte dage i sæsonen, ligesom mange skoleklasser besøger det arbejdende værksted.

Laugø Byvej 2, Laugø
3200 Helsinge
Tlf. 48 30 16 31

Ramløse Mølle

Ramløse MølleArbejdende hollandsk mølle hvor man maler korn til mel uden kemiske tilsætningsstoffer. Forskellige produktionsformer vises og sammenhængen mellem møllen og landbruget belyses.

Møllelodden 4, Ramløse
3200 Helsinge
Tlf. 48 30 16 31

Frederiksværk Brandværnsmuseum

Frederiksværk BrandværnsmuseumPå den gamle brandstation findes 'sprøjter' i alle afskygninger; Hånd-
trukne, hestetrukne og motoriserede. En lille 'perle' er den gl. Ford A fra 1931.
Kørestole adgang.
Vognmandsgade 5
3300 Frederiksværk
Tlf. 22 19 60 10

Æbelholt Klostermuseum (gratis fredag)

Æbelholt KlostermuseumMuseum ved ruinerne af Nordens største Augustinerkloster

Middelalderens ruiner
Fem kilometer vest for Hillerød rejste Nordens største Augustinerkloster sig efter år 1175. Den legendariske Sankt Vilhelm opbyggede et kloster, der både fungerede som præsteskole, herberg for fattige og ikke mindst som hospital for områdets syge og svage. Efter reformationen blev klostret revet ned - men det er muligt at gå på opdagelse i dets ruiner i dag.

Æbelholt 4 (ved Isterødvejen)
3400 Hillerød
Tlf. 48 24 34 48
www.folkemuseet.dk
Åbningstid: 1. maj - 31. oktober: tirsdag - søndag kl. 11-16. Mandag lukket

Bymuseet & Grafisk Museum (gratis fredag)


Bymuseet & Grafisk Museum HillerødMuseum med udsigt
På den naturskønne jægerbakke i Hillerøds slotshave ligger byens museum. Jægerbakken er et af de steder i byen, man har den bedste udsigt til Frederiksborg Slot. Her har mange malere stået, når de skulle skildre Christian 4.s renæssanceslot – og netop slottet er udgangspunktet for historien på Bymuseet i Hillerød.
En by bliver til

Byen Hillerød opstod omkring Frederiksborg Slot fra midten af 1500-tallet. I 1560 blev den lille middelalderlandsby til en kongeby, og efterhånden som slottet rejste sig, voksede byens håndværk og handel. På museet kan du følge historien om byens udvikling helt frem til i dag.
Tidens gade

En del af udstillingen på museet hedder Tidens Gade. Her kan man gå en 100 år lang tur i Hillerød. På vejen kan man besøge karakteristiske værksteder fra perioden – og man kan gå i butikker, besøge byens skole, den gamle legetøjsbutik eller tage forbi en af byens dagligstuer.
Grafisk Museum

I kælderen på museet ligger Grafisk Museum. Her kan man møde typograferne, der gerne fortæller om deres fag, og man kan se hånd- og maskinsætteri i arbejde. Trykkeriet er bemandet hver onsdag.
Julemarked

Hvert år i den første weekend i december afholder Bymuseet julemarked som i gamle dage. Museet fyldes op af små hyggelige boder med naturpynt, marcipangrise, hjemmelavede honningkager, julehjerter, klippeark, garnnisser og julegodter. Julemor spinder garn på den gamle rok, og julehyggen oser ud af de gamle butikker. Besøg fx købmanden, og nyd alle farverne og duften af gran. Den gamle grammofon spiller julemusik, og der er julehistorier for børn og barnlige sjæle.

Helsingørsgade 65
3400 Hillerød
www.folkemuseet.dk

Folkemuseet (gratis fredag)

Folkemuseet HillerødMuseum for det centrale Nordøstsjælland

Museum i et elværk
El, vand og varme er ikke længere i fokus på Hillerøds gamle elværk. I dag huser den smukke højloftede turbinehal en central del af Folkemuseet. I det nyindrettede museum vises skiftende særudstillinger, som hver især sætter fokus på kultur, kunst og historie i Nordøstsjælland. 
Historier om Nordsjælland
Viden om det centrale og vestlige Nordøstsjælland er i centrum på Folkemuseet, som er det statsanerkendte museum for Hillerød og Allerød kommuner. Desuden er museet aktiv i Frederiksværk-Hundested Kommune, hvor museet arbejder sammen med Industrimuseet i Frederiksværk. Folkemuseet udfører alle arkæologiske udgravninger i de pågældende kommuner, og interesserede er meget velkomne til at besøge udgravningerne. 

Frederiksgade 11
3400 Hillerød
Tlf. 48 24 34 48
www.folkemuseet.dk

Furesø Museer

Museum for Furesø Kommunes lokalhistorieMuseum for Furesø Kommunes lokalhistorie fra oldtiden til i dag

Historiske huse
På Furesø Museer kan man gå på opdagelse i historier om kunstnernes feriested, en sognefogeds liv, et særligt trykkeri og en helt aktuel historie. Furesø Museer består af fire historiske huse: Mosegaarden, Ellegården, Farumvejgård og Cornelen. Et besøg i husene giver indblik i Furesø Kommunes lokalhistorie fra oldtiden til i dag. 

Kulturhuset
Stavnsholtvej 3
3520 Farum
Tlf. 72 35 61 00
www.furesoemuseer.dk

Åbningstid: tirsdag - fredag kl. 11-16. Søndag kl. 13-16. Museerne har lukket alle søndage i juli.

KMjK af 1976

admiral Andreas du Plessis de Richelieus Kjøbenhavn-Slangerup Banen A/SOplev admiral Andreas du Plessis de Richelieus Kjøbenhavn-Slangerup Banen A/S i model. Jernbanen åbnede i 1906 og udgik fra Lygten Station i København og via Bagsværd, Farum og Lynge til Slangerup.
Farum Model Jernbane Klub af 1976 har denne jernbanes historie og udvikling som tema. Man har en dynamisk opbygning af et meget stort modelanlæg med kørende tog fra forskellige tidsepoker. Der drives logistiske studier over de originale tjenstekøreplaner og klubben har en pæn samling museale genstande og billeder fra jernbanen.
Selve modelbaneanlægget er i størrelse HO (1:87), to-skinne jævnstrøm, 12 volt digital system LENZ. Særligt fokus på tidsepoke 2, nærmere betegnet i 1930 érne.
Besøg aftales i forvejen!

Farum Kulturhus
Stavnsholtvej 3
3520 Farum
Tlf. 44 99 38 55

Den Gamle Smedje

Den Gamle Smedje SlangerupBygningerne er opført 1808 efter en større bybrand. Et anderledes museum, hvor et besøg i smedjen er en helt enestående mulighed for at opleve en bysmedje fra begyndelsen af 1900-tallet, der står fuldstændig, som da den sidste smed i 1988 lagde hammeren. Her er (næsten) ingen 'røde snore', her kan man røre tingene! - Ofte har vi iøvrigt ild i essen og fortæller om smedehåndværket og 'om gamle dage'.
I stuehuset er der udstillinger fra de lokalhistoriske samlinger i Slangerup; herunder en 'borgerstue', som i tid passer til smedjen - og så selvfølgelig det charmerende gamle og skæve køkken, hvor 'Madam Blaa' undertiden stadig holdes lun med kaffe & Rich s.
Også haven er et besøg værd - den er noget vildtvoksende; men et dejligt roligt sted midt i byen.

Kongensgade 23
3550 Slangerup
Tlf. 47 35 23 72
www.slangeruphistoriskforening.dk

Frederikssund Vikingeboplads

Frederikssund VikingebopladsFrederikssund Vikingeboplads er et Frilandsmuseum, hvortil der normalt ikke opkræves entre af de besøgende.

Til gengæld er der heller ikke ansat permanente omvisere eller kustoder. Kyndig rundvisning kan dog bestilles på Frederikssund Turistbureau.

Hele anlægget stilles under publikums beskyttelse, og vi beder om, at man behandler bopladsen forsigtigt og nænsomt.
På vikingebopladsen er opført fem grubehuse, d.v.s. små halvt nedgravede huse, der har fungeret som værksteder og i visse tilfælde også som midlertidig bolig.
Fælles for alle grubehusene er det forsænkede gulvniveau (gruben) og det, at taget har været båret af to kraftige stolper, der har været anbragt over for hinanden i kanten af gruben.
Når arkæologerne finder sporene efter grubehuse i dag, ja så er det som oftest kun den nedgravede grube og sporene efter to kraftige tagbærende stolper, der er tilbage. I heldige tilfælde kan man dog også finde spor, der viser, hvorledes væggene har været konstrueret, f.eks. af planker eller pileflet med lerklining.
Overbygningen derimod kender vi intet til, og der er her, arkitekter med speciale i rekonstruktion af oldtidsbygninger kommer ind i billedet. For rekonstruktionstegningerne til vikingebopladsens huse har arkitekt Holger Schmidt fungeret som konsulent. Det vi har forsøgt at vise med de fem grubehuse, er de variationer, der findes i husenes grundplan, der kan være rund, oval eller firkantet.Hotel Booking

Ved praktiske forsøg vil tiden vise, om nogen af de rekonstruerede huse viser sig at have uhensigtsmæssige konstruktionstræk, og de erfaringer vi gør os på dette punkt vil være værdi-fulde, når næste generation af grubehuse skal opføres.
Grubehus 1 har sit udgangspunkt i hustomt fra sen vikingetid, der er udgravet I 1986 ved Tvedmosegård på Stevns. Huset er nedgravet 1 m. Væggene består af meget brede bulplanker af 4 cm tykkelse. Alt tømmer er udflækket og tilhugget egetømmer og den grove konstruktion Er på indersiden delvis dækket af ler. I Husets nordvesthjørne er der opbygget en 60 x 80 cm stor røgovn med en lerkappe.
Grubehus 2 har sit udgangspunkt i et hus fra tidligere vikingetid, der er udgravet I 1994 på Vestby Mark ved Selsø. Huset er nedgravet 50 cm. Væggene består af et spinkelt fletværk. Udvendigt beskyttes væggene af opstablet Græstørv og den fra gruben opgravede jord.

Grubehus 3 har sit udgangspunkt i hustomt, vistnok fra tidlig vikingetid, der er udgravet I 1995 på Vestby Mark ved Selsø. Huset har oval form, måler 270 x 310 cm. Taget er båret af en rygås og 2 suler med et rundt tværsnit placeret frit inde i bygningen. I væggens vestlige punkt er opstillet en ekstra stolpe (sule). Ved denne stolte er opsat en revledør.
Grubehus 4 har sit udgangspunkt i hustomt udgravet på Vestby Mark ved Selsø. Væggene består af et spinkelt fletværk, som er lerklinet. Ved den østre sule er opsat en 3 x 80 x 115 cm stor revledør. Huset er stråtækt og med tang på rygåsen.
Grubehus 5 har sit udgangspunkt i hustomt fra sen vikingetid, der er udgravet på Vestby Mark ved Selsø. Væggene består af lerklinet fletværk. Huset er ca. 12 m2. På østsiden er en smal dør tæt ved hushjørnet, og nedgangens sider er forstærket med fletværk. I husets sydøsthjørne et et ildsted i form af en røgovn.


Kalvøvej
3600 Frederikssund
www.vikingespil.dk

Oplev kulturen og museerne i Kongernes Nordsjælland, søg i et område eller Click "Visit" og vælg en by. Du kan også vælge "Inspiration". Museer, turistorganisationer og institutioner i hele Nordsjælland kan selv indtaste museer og attraktioner, se her hvordan.

Smiling DanmarkTurist information

Boliger
Lejligheder udlejes
Værelser tilleje

hr

Klinisk Tandtekniker

Pia Renard
Rungstedvej 29
2970 Hørsholm
Tlf.: 48 48 46 48
hr

Gratis Boligannoncer

Bolig Ekstra Danmark
Bolig Ekstra Danmark
hr

Bed and
Breakfast

Bed and Breakfast
Bed and Breakfast
hr

Home Helsingør
Home Helsingør

Home Helsingør
Home Helsingør
Kongensgade 8
Mobil: 21712200