NordsjællandSmilingDanmark

Den Danske Riviera

Den Danske Riviera Smiling Nordsjælland
fra Hornbæk Dronningmølle Helsingør - Snekkersten får million-omtale i Svenske medier

I samarbejde med VisitDenmark og Svenske medier, har Den Danske Riviera og SmilingNordsjælland været vært for en række Svenske pressebesøg, der har sat fokus på Den Danske Riviera, Smiling Nordsjælland og "Nordens lystige hjørne".

SmilingNordsjælland

STRATEGISK PRESSEINDSATS:

Bearbejdning af medierne er et prioriteret indsatsområde for SmilingNordsjælland. Vi arbejder strategisk med at få nyheder og historier fra "smiling Nordsjælland og Nordens Lystige Hjørne" ud i verden, fordi redaktionel omtale og mediernes anbefaling af vores destination har stor indflydelse på turisternes valg af rejsemål.

Det svenske nyhedsbureau TT besøgte Nivågaard og Kronborg Slot, inden turen gik til Hornbæk, hvor man kom forbi Nakkehoved Fyr, Dronningmølle, Rudolph Tegners Museum og sluttede turen på Hotel Hornbækhus..

Den Svenske nyhedstjeneste står desuden bag en artikel, der sætter fokus på oplevelser i Nordsjælland, ”Upplev hygge i Smiling Nordsjælland,” hvor både Marienlyst Strandhotel, Kulturværftet og Helenekilde Badehotel får rosende ord med på vejen.

”Vi (svenskere) er heldige at have en sådan perle, som "Smiling Nordsjælland" er, - og så tæt på. "Hvem behøver den franske riviera, når man har Hornbæk og Den Danske Riviera ?” Malin Hefvelin (svenska journalist)

I Helsingør finder du Nordsjællands bedste restauranter og spisesteder og for enhver smag.  Det er ikke kun hjernen, hjertet og fødderne, der er med på en oplevelse rundt i Helsingør - smagsløgene skal da også have en tur!

De bedste og de hyggeligste restauranter og spisesteder finder du i indre by omkring gågaderne Stengade, Bjerggade, Stjernegade, og flere i Sct Olaigade.

Se mange flere restauranter og spisesteder i Helsingør og Den Danske Riviera

Helsingør med de mange originale specialbutikker,  de hyggelige cafeer, restauranter og spisesteder ligger i smukke omgivelser og fine gårdmiljøer.

Om Dansk madkultur, læs The Nordic cuisine og Do Not miss "a taste Of Denmark" that you can experience authentic at a local restaurant In the Hamlet town Of Elsinore

Kronborg Slot

Kronborg Slot Nordsjælland
Hamlets Castle Kronborg Denmark

Oplev Hamlets verdenskendte slot og hils på Holger Danske – Lige ved siden af M/S Museet for Søfart i Helsingør

Kronborg Slot er kendt over hele verden fra Shakespeares skuespil Hamlet, der foregår på Kronborg. Kronborg Slot og fæstning er en stor oplevelse for både børn og voksne. Oplev de smukke kongelig sale – blandt andet Dansesalen, der er Nordens største renæssancesal. Nyd udsigten over Øresund fra fæstningen, og gå på oplevelse i kasematterne, de mørke, kolde gange, der var beskyttelsesrum for soldater.

I kasematterne kan du også se den sovende kæmpe Holger Danske, der ifølge savnet vil vågne og blive til kød og blod, når Danmark trues af fjender. Kronborg er på UNESCOs verdensarvsliste.

Se billetpriser her.

Adresse Kronborg Slot

Kronborg Slot
Kronborg 2 C
3000 Helsingør
Tlf. 4921 3078
kronborg.dk

Åbningstider Kronborg Slot

April-maj:
Man-søn: kl. 11-16

Juni-august:
Man-søn: kl. 10-17.30

September-oktober:
Man-søn: kl. 11-16

November-marts:
Tir-søn: kl. 11-16

Lukket på udvalgte helligdage. Se mere her.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart
M/S Museet for Søfart Helsingør

Stig ned i søfartens historie – Oplevelser i Nordsjælland du ikke må "misse"

Danmark er en søfartsnation, og M/S Museet for Søfart fortæller alt om det farlige og spændende liv på verdenshavene gennem tiderne. Du oplever søfartens historie gennem interaktive udstillinger, spil og historiske genstande på M/S Museet for Søfart. Museets smukke bygninger kan umidelbart ikke ses, men skal opleves.

M/S Museet for Søfart er et underjordisk museum, der ligger i den gamle tørdok, der var en del af Helsingør Værft. Den prisvindende bygning er tegnet af det verdenskendte danske arkitektfirma BIG Bjarke Ingels Group.

Gratis adgang for børn under 18 år. Se øvrige priser her.

Adresse M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart
Ny Kronborgvej 1
3000 Helsingør
Tlf. 49 21 06 85
mfs.dk

Åbningstider M/S Museet for Søfart

September - juni:
Tir-søn: kl. 11-17.

Juli og august:
Man-søn: kl. 10-17.

Lukket på udvalgte helligdage. Se mere her.

Louisiana Museum of Modern Art

Louisiana Museum of Modern Art
Louisiana Museum of Modern Art

Et af Danmarks førende museer for moderne kunst i smukke omgivelser tæt på Humlebæk

Oplev Louisianas imponerende samling af moderne kunst fra Danmark og udlandet. Her findes blandet andet værker af Picasso, Warhol, Asger Jorn. Hovedvægten er på maleri og skulptur fra tiden efter 1945.

Louisianas ligger smukt placeret ud til Øresund, og arkitekturen er et værk i sig selv og betragtes som en hovedværk i dansk modernistisk arkitektur. Nyd kunsten, parken, arkitekturen og udsigten på et af Danmarks mest besøgte museer.

Gratis adgang for børn under 18 år. Se øvrige priser her.

Adresse Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art
Gammel Strandvej 13
3050 Humlebæk
Tlf. 4919 0719
Louisiana

Åbningstider Louisiana

Tirs - fre: kl. 11-22
Lør - søn: kl. 11-18
Helligdage: kl. 11-18

Se mere om åbningstider her.

Smiling Nordsjælland får Omtale for millioner.
Begge artikler er via den svenske nyhedstjeneste blevet publiceret i i alt 45 Svenske ugeaviser over hele Sverige, der tilsammen når ud til 1,2 millioner svenskere. Omregnet til annoncekroner har omtalen en værdi på mere end 1 million danske kroner.

Juveler langs Guldkysten på begge sider af Helsingør
Et af Sveriges største dagblade, Svenska Dagbladet, har ligeledes været forbi Nordsjælland. Under overskriften ”Juveler längs Guldkysten” kørte den svenske avis en tur op langs Strandvejen og aflagde visit hos blandt andet Louisiana, Restaurant Sletten, M/S Museet for Søfart og Marienlyst Strandhotel. Avisen har et oplag på 170.000, mens den 6-siders artikel har en annonceværdi på 280.000 kr.

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet Helsingør
Øresundsakvariet

Oplevelser under havoverfladen – Hvad sker der?

Under overfladen rummer Øresund fantastiske dyr og smukke planter, og dem kan du opleve på Øresundsakvariet. Gennem akvarierne ledes du fra det lave vands sandbund ud i dybet. Over stenbundens fascinerende dyreliv, til mudderbundens ophøjede banker af muslinger og koraller. Videre til Kullens undervandsklipper og tilbage til bunden af Helsingørs Nordhavn.

Prøv også at ”klappe fiskene” i rørebassinerne eller følg med, når dyrepasserne fodrer fiskene – i rørebassinerne får børnene lov at hjælpe med fodringen. Øresundsakvariet er Danmarks mindste, men absolut hyggeligste saltvandsakvarium.

Se billetpriser her.

Adresse Øresundsakvariet

Øresundsakvariet
Københavns Universitet
Strandpromenaden 5
3000 Helsingør
Tlf. 3532 1970
oresundsakvariet.ku.dk

Åbningstider Øresundsakvariet

September-juni:
Man-fre: kl. 10-16
Lør-søn: kl. 10-17

Juli-august:
Man-søn: kl. 10-18

Ferier og helligdage:
Man-søn: kl. 10-17 

h

Esrum Kloster

Esrum Kloster Nordsjælland
Esrum Kloster

Oplevelser i Nordsjælland bag Esrum Kloster´s Tyke mure

Gå på opdagelse i udstillingen om klosterlivet eller nyd farver og dufte i den genopbyggede klosterhave. Esrum Kloster blev grundlagt i 1151 og blev et af de mest betydningsulde cistercienserklostre i Norden, indtil klosteret blev brat nedlagt efter reformationen. I 1990’erne blev Esrum Kloster restaureret og giver i dag et spændende indblik i en svunden tid. Klosteret har desuden en butik med egne produkter og et spisested, der kobler middelalderens saltning og røgning med det Ny Nordisk Køkken.

Den tredje weekend i juni afholder Esrum Kloster Riddermarked med boder, gøgl, munke, musik og klosterbryg.

Se billetpriser her.

Adresse Esrum Kloster 

Esrum Kloster & Møllegård
Klostergade 11-12, Esrum
3230 Græsted
Tlf. 4836 0400
esrum.dk

Åbningstider Esrum Kloster

Sommer – 1. april til og med efterårsferien:
Tir-søn: kl. 11-17

Vinter – Uge 43 til 15. december og igen 1. februar til 31. marts:
Lør-søn: kl. 11-17

Se mere om åbningstider her.

Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark
Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark er et enestående monument for en enkelt kunstner, udtænkt og opført af billedhuggeren Rudolph Tegner selv (1873-1950)

Rudolph Tegners Museum og Statuepark er en helt speciel oplevelse. De enorme skulpturer står smukt placeret i storslået natur med himmel, lyng og hav som baggrund. Rudolph Tegner er kendt for et voldsomt og teatralsk udtryk i sine imponerende værker. En stor oplevelse for både børn og voksne.

Museumsbygningen er også formgivet af Rudolph Tegner. Bygningen er inspireret af et skatkammer, og man træder ind ad en lille åbning til et stort lyst rum fyldt med kunstskatte.

Adresse Rudolph Tegners Museum & Statuepark

Rudolph Tegners Museum & Statuepark
Museumsvej 19
3120 Dronningmølle
Tlf. 4971 9177
rudolphtegner.dk

Åbningstider Rudolph Tegners Museum & Statuepark

15. april – 31. maj:
Tir-søn: kl. 12-17

1. juni – 31. august:
Tir-søn: kl. 11-18

Se mere om åbningstider her.

Oplevelser i Hornbæk

Hornbæk strand

Hornbæk strand
Hornbæk er fisker- og turistbyen i Smiling Nordsjælland. Bygget på sand og sild, har fiskerlejet en rig historie som også omfatter sørøveri og skibsforlis og det "særlige lys" kunstnerne omtaler.

Hornbæk, har allerede noget sydlandsk sommerstemning over sig og de hvide sandstrande er suveræne, fordi vandet er børnevenligt samtidigt med, at du kan være aktiv. På Hornbæk Strand er der venlige livreddere hele sommeren og i gadebilledet ligger cafeer og restauranter side om side.

Hornbæk Kunstmuseum er et kulturelt mødested med skiftende kunstudstillinger. På Rudolf Tegners Museum er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet.

Læs her om det nye Hornbæk Havn

Mange gode Bed and breakfast i Hornbæk

Street Food Hornbæk

Gilleleje havn
Masser af liv og Events

Det Fedtede Hjørne
Mågeskrig og bølgebrus, vind i håret, fiskekutternes traditionelle rolige lyd, Det er sol – det er sommer – det er Oplevelser i Hornbæk.
Besøg Streetfood ”Det Fedtede Hjørne” i Hornbæk og nyd lækker mad fra de mange madboder
Menuen skifter konstant. Men netop nu står den på Caribisk, Mexicansk, Burgere, Fisk, Indisk/Nepalesisk og salatbar..

I en uformel stemning samles Hornbækkerne og feriegæster til hyggeligt samvær i solen eller under vores store overdække. Med en beliggenhed kun 50 meter fra stranden,

Der er fine Campingpladser i Hornbæk

Restauranter i Hornbæk

Hornbæk
Restauranter og Spisesteder i Hornbæk

ILSE JACOBSEN Restaurant KURBADET er indbegrebet af Hornbæk. Beliggende i hjertet af den smukke strandby, drager Restaurant KURBADET stor inspiration fra havet og den rå natur der danner rammerne for Hornbæk.

Lystsejlere
Hornbæk havn er både lystsejler og erhvervshavn (fiskerihavn)
Faciliteterne er ikke alle beliggende på havnen, men i dens nærhed.
Møntvask i byen 200m. Sejlmager kan tilkaldes pr. telefon.
Nye toilet og badeforhold.